“Ride in Style” -Velorbis is ontstaan uit de jacht op een klassieke stadsfiets van topkwaliteit. Een stadsfiets die met een stijlvol en iconisch ontwerp de elementen weerspiegelt van het wereldberoemde Deense design en de coole fietscultuur van Kopenhagen. Oprichters Christian Linde en Kenneth Bødiker vonden in de fietsindustrie niet wat ze zochten, dus besloten ze hun eigen idee voor de perfecte stadsfiets te ontwerpen. Vandaag de dag gaat Velorbis door met het verbeteren van de stadsfiets en het ontwerpen van andere lifestyle producten, na jarenlang onderzoek naar de behoeften van stijlvolle mannelijke en vrouwelijke fietsers in Kopenhagen. Velorbis ondersteunt wereldwijde initiatieven op het gebied van stedelijke duurzaamheid en groen vervoer. Het doel? Zoveel mogelijk mensen aanmoedigen om te fietsen in stijl.

ONZE NAAM – Het woord VELORBIS® is een geregistreerd handelsmerk in de EU, Verenigde Staten en China. Het is samengesteld uit de woorden ‘Velo’, wat in meerdere talen ‘fiets’ betekent, en ‘Orbis’, het woord voor ‘rotatie of beweging’ in het Latijn. Goed om te onthouden: bij het uitspreken van Velorbis leg je de nadruk op de ‘O’.

ONS LEEUWEN WAPEN – Bij Velorbis hebben we een passie voor uitmuntendheid die weerspiegelt in alles wat we doen. Van onze fietsen tot ons leeuwen wapen logo. Ons wapen bevat betekenisvolle details. De twee leeuwen symboliseren de twee oprichters van Velorbis, die allebei Leeuw als sterrenbeeld hebben. De kroon symboliseert de koninkrijken Denemarken en Zweden, waar ze vandaan komen.

Bij Velorbis willen we groots zijn in alles wat we doen. Daarom hebben we onze fietsen zo ontworpen dat ze zorgen voor een juiste en ontspannen lichaamshouding zodat je een goed overzicht hebt over het verkeer en de omgeving.

We Geloven in wat we zeggen; Velorbis – Ride in Style.

——————————————————————————-

ONZE FILOSOFIE
We willen mensen inspireren om fietsen te zien als onderdeel van een duurzame en gezonde levensstijl. De Deense fietscultuur, waar mensen fietsen zien als een modieus, praktisch en handig vervoermiddel, vormt de basis van onze missie.

Bij VELORBIS® richten we ons op het ontwerpen en combineren van stijlvolle, hoogwaardige en klassieke fietsen met praktische, hedendaagse onderdelen. We supporten de stedelijke levensstijl van moderne forenzen. Passie voor uitmuntendheid is wat ons drijft. Dit komt tot uiting in alles wat we doen. Onze visie is om bij te dragen aan een groener en gezonder milieu voor iedereen, door de klassieke fiets het primaire vervoermiddel te maken voor hippe forenzen. Het is tijd voor verandering.

FLAWLESS DESIGN
Denemarken staat bekend om zijn geweldige design met grote aandacht voor detail, in het bijzonder wanneer het gaat om productontwerp en kwaliteit. We zijn er trots op dat ons hele assortiment van traditionele fietsen is ontworpen door ons creatieve design team in Kopenhagen, erkend als dé fietshoofdstad van de wereld met een uniek fiets erfgoed. Bij Velorbis waarderen we eenvoud gecombineerd met gestroomlijnd en elegant design. Je vindt geen stickers of plastic onderdelen op een Velorbis fiets. Alleen het kenmerkende leeuwen wapen, gemaakt van verchroomd aluminium, laat zien dat je de trotse eigenaar van een Velorbis fiets bent. We blijven trouw aan onze waarden als we zeggen: “It’s amazing, it’s fantastic – not a single piece of plastic.”

FOCUS OP KWALITEIT
Onze Duitse productielocatie en een flexibel en marktleidend leveranciersbestand geven ons de mogelijkheid om de beste fietsen aan te bieden die niets minder zijn dan de hoogste kwaliteit die momenteel op de markt is. We gebruiken hoogwaardige onderdelen van Europese merken zoals BROOKS (zadels), Sturmey Archer (voornaven), Schwalbe (banden), BOMI (bagagedragers en houten kratjes) en Bush & Müller (lichten). Al onze onderhoudsarme, klassieke comfort fietsen zijn speciaal gemaakt om weerstand te bieden tegen het zware Scandinavische weer waarbij sneeuw, vorst en zout constant elk onderdeel van de fiets dreigen aan te vallen. Het vervaardigen van onze traditioneel handgemaakte frames in onze fabriek in Duitsland, stelt ons in staat om doorlooptijden te verkorten en ons kwaliteitscontrole proces constant te bewaken en optimaliseren.

Bij aankoop van een Velorbis-fiets krijgt u een garantiebewijs met gegevens over uw fiets in een eigen lederen map.